PELERINAJ ÎN EGIPT 04-11 MARTIE 2024

PELERINAJ ÎN EGIPT 04-11 MARTIE 2024

PELERINAJ ÎN EGIPT 04-11 MARTIE 2024
PELERINAJ ÎN EGIPT 04-11 MARTIE 2024
PELERINAJ ÎN EGIPT 04-11 MARTIE 2024
PELERINAJ ÎN EGIPT 04-11 MARTIE 2024
PELERINAJ ÎN EGIPT 04-11 MARTIE 2024
PELERINAJ ÎN EGIPT 04-11 MARTIE 2024

ISRAEL VREMEA

 

(8 zile/7 nopți)

PREȚ 390 EURO + 1.020 USD

ZIUA I – 03-04.03.2024  BUCUREŞTI – CAIRO Întâlnire la aeroportul Otopeni Henri Coanda la ora 23:00 pe data de 03 Martie 2024, decolare spre Cairo la ora 00:45 pe data de 04 Martie 2024 – cursa RO101, aterizare la ora 03:30. Transfer la hotel, cazare Cairo. Mic dejun la ora 10:00. Vizitarea vechiului Cairo unde este biserica suspendata, Biserica Sfantului George, Sfantul Vah si Sergius, se va merge la o fabrică de Parfum.  Ziua se încheie cu Muzeul de Egiptologie. Cazare și cină la hotel în Cairo.

ZIUA II – 05.03 –  Mic dejun. Vizitarea platoului Giza, locul unde se gasesc cele 3 piramide si sfinxul, Mănăstirii Sfantului Macarie (moaştele Sfantului Macarie Egipteanul, Sfantului Macarie Alexandrinul, Sfantului Macarie Cetăţeanul), mormântul şi o parte din moaştele Sfantului Ioan Botezătorul. Mănăstirea Sfantului Paisie cel Mare (moaştele Sfantului Paisie cel Mare), Mănăstirea El Surian (copacul Sfantului Efrem Sirul şi părticele din mai multe sfinte moaşte), Mănăstirea El Paramous (moaştele Sfantului Maxim şi Dometie, Moise cel Negru şi ale Sfantului Gheorghe). Plecare spre Alexandria. Cazare și cină la hotel în Alexandria.

ZIUA III – 06.03 – Mic dejun. Alexandria –  Catedrala Sfantului Apostol și Evanghelist Marcu (moaştele si mormântul Sfantului Apostol Marcu, moaştele martirilor din El Fayoum, patriarhul Dioscor), oprire lângă Biblioteca din Alexandria, locul celebrului Far (considerat una din cele 7 minuni ale lumii),  Mănăstirea Sfantului Mina (inchinare la moaştele Sfantului Mina).  Cazare și cină la hotel în Cairo.

ZIUA IV – 07.03 – Mic dejun. Vizitarea următoarelor mănăstiri: Mănăstirea El Mouharak (singura mănăstire binecuvântată de Pruncul Iisus, situată chiar în centrul Egiptului, după cuvântul Scripturii care zice: „în mijlocul Egiptului să fie un altar al Domnului”), Mănăstirea Drunka (ultimul loc unde a stat Sfanta Familie în timpul exilului în Egipt. Aici au loc dese apariţii ale Maicii Domnului). Cazare și cină la hotel în Luxor.  

ZIUA V – 08.03 – Mic dejun. Plecare ora 07:00. Se vizitează Monumentele antice de pe malul vestic al Nilului: mormintele faraonilor din Valea Regilor cu o vechime de peste 3000 de ani, impresionantul Templu al Reginei Hatshepsut de la Deir el Bahri, Coloşii lui Memnon – statui gigantice ce străjuiau odinioară intrarea în templul lui Amenhotep al III-lea templele de pe malul estic al Nilului –Templul Karnak, dedicat zeului Amon-Ra. Ora 18.00 – deplasare către Hurgada. Cazare și cină la hotel în Hurgada.

ZIUA VI – 09.03 – Mic dejun. Vizitarea Mănăstirii Sfantului Pavel – moaştele Sfântului Pavel Tebeul şi Mănăstirea Sfantului Antonie cel Mare – mormântul în care se odihneşte Sfantul Antonie cel Mare. Plecare spre Ein Sokhna. Cazare și cină la hotel în Ein Sokhna.

ZIUA VII / VIII – 10 / 11.03 – Mic dejun, apoi transfer la Cairo, pelerinajul nostru continuă la Biserica Sfintei Fecioare Maria din El Maadi ce datează din anii 1950. De zeci de ani a servit ca lăcaș de cult și comunitate pentru locuitorii cartierului egiptean El Maadi. Biserica este importantă nu numai pentru rolul său religios, ci și ca centru al comunității creștine copte oferind îndrumări spirituale. Apoi vom vizita Biserica Sfintei Feciare Maria din El Zeitoun, care prezintă un design arhitectural unic. Cu turlele sale ornamentate, sculpturile complicate și interiorul spațios, exemplifica stilul romanic, cunoscut pentru măreția și semnificația sa istorică. Arhitectura bisericii este o mărturie a măiestriei și credințelor religioase ale constructorilor săi. Cazare cu cina la hotel in Cairo si pregatire pentru transfer la aeroport, decolare spre Bucuresti la ora 04:30 (11.03.2024) cursa Tarom RO102, aterizare la ora 07:20.

            

Preţul include:

 • Bilete de avion Bucureşti – Cairo – tur/retur;
 • Taxe de aeroport;
 • Asistenţă în aeroport la sosire şi plecare;
 • Primire şi transfer de la şi la aeroport la sosire şi plecare în Egipt;
 • 7 nopţi cazare la hoteluri de 4*-5* în  Cairo (3 nopţi), Alexandria (1 noapte), Luxor (1 noapte), Hurgada (1 noapte), Ein Sokhna (1 nopte) – categoria hotelurilor este cea oficiala pentru Egipt; (mic dejun şi cină – bufet suedez);
 • Taxa de intrare la obiectivele religioase şi turistice din program;
 • Autocar 4* pentru transport în Egipt pe toată durata programului;
 • Ghid de naţionalitate română în Egipt;
 • Preot/teolog însoţitor grup;

Pretul nu include:

 • Onorariu pentru ghid, șofer, personal hotelier – 50 euro care se plăteşte reprezentantului agenţiei
 • Asigurarea de călătorie de grup– 70 Ron
 • Transfer aeroport Otopeni dus/intors

           

Acte necesare:

 • paşaportul trebuie să fie valabil minimum 6 luni după data întoarcerii în ţară;
 • copie CI/Buletin

NOTĂ:

 • paşaportul trebuie să fie valabil minimum 6 luni după data întoarcerii în ţară;
 • Autorităţile vamale îşi rezervă dreptul de a refuza intrarea pe teritoriul statului a oricărei persoane care nu prezintă suficientă încredere chiar dacă aceasta a obţinut acordul pentru obţinerea vizei turistice. Agenţia de turism nu poate fi făcută răspunzătoare pentru astfel de situaţii ce nu pot fi depistate anterior plecării. Turistul îşi asumă riscurile de a-i fi refuzată intrarea şi de aceea este obligat să informeze agenţia asupra oricărui incident petrecut vreodată în afara graniţelor României, precum şi asupra oricărei tangenţe pe care o are cu statele în care are loc desfăşurarea pelerinajului.
 •  Minorii trebuie să îndeplinească următoarele condiţii pentru a fi lăsaţi să iasă din ţară: să călătorească cu cel puţin un adult însoţitor; să aibă asupra lor acordul ambilor părinţi (sau al părintelui care nu-i însoţeşte) legalizat la notariat; adultul care-i însoţeşte, în cazul în care acesta nu este unul dintre părinţi, trebuie să aibă cazier judiciar pe care să-l prezinte la frontieră).
 •  Programul acţiunii poate fi modificat de către conducătorul de grup, ca ordine de desfăşurare sau se pot înlocui unele obiective sau hoteluri în funcţie de anumite situaţii speciale.
 •  Compania aeriană  îşi rezervă dreptul de a modifica orarul de zbor.
 •  Bagaje: bagajul de cală (1 buc.) max. 20 kg/pers., bagajul de mână max. 7 kg/pers. (fără lichide, cosmetice, obiecte tăioase sau ascuţite).  
 •  Distributia camerelor la hotel se face de catre receptia acestuia; problemele legate de amplasarea sau aspectul camerei se rezolvă de către turist direct la recepție, asistat de însotitorul de grup.
 •  Pentru anumite facilităti din hotel sau din cameră, hotelierul poate solicita taxe suplimentare (minibar/frigider, seif etc.); în momentul sosirii la hotel solicitați receptionerului să vă informeze cu exactitate asupra lor.
 •  Prezentul document constituie anexă la contractul de prestări servicii.
 •  Agenția nu se obligă să găsească partaj persoanelor care călătoresc singure.
 •  Așezarea în autocar se face începând cu bancheta a doua, în ordinea înscrierilor, cu 24/h înainte de plecarea în pelerinaj.
 • Nota informativa: pentru cheltuieli personale, moneda de circulatie principala pe teritoriul Israelului si a Palestinei este dolarul american.
 •  ATENŢIE – VĂ RUGĂM SĂ PĂSTRAŢI BILETUL DE AVION DEOARECE VA FI NEVOIE SĂ-L ARĂTĂM LA INTRAREA ÎN AEROPORTUL DIN TEL AVIV (chiar dacă este electronic).

 


Sediile unde vă puteți înscrie
Buzău – Adresa: Str. Obor, Nr. 2, Buzău
Contact: 0732.320.169/0755.054.680

Focșani – Adresa: Str. Leopoldina Balanuta, Nr. 1, Focșani
Contact: 0758.888.900
div#stuning-header .dfd-stuning-header-bg-container {background-image: url(http://pelerinajebzvn.ro/wp-content/uploads/2018/02/athos-wall-cat_V4.jpg);background-color: transparent;background-size: initial;background-position: left top;background-attachment: initial;background-repeat: initial;}#stuning-header div.page-title-inner {min-height: 650px;}