PELERINAJ ÎN CAPPADOCIA 09-18 IULIE 2024

PELERINAJ ÎN CAPPADOCIA 09-18 IULIE 2024

PELERINAJ ÎN CAPPADOCIA 09-18 IULIE 2024
PELERINAJ ÎN CAPPADOCIA 09-18 IULIE 2024
PELERINAJ ÎN CAPPADOCIA 09-18 IULIE 2024
PELERINAJ ÎN CAPPADOCIA 09-18 IULIE 2024
PELERINAJ ÎN CAPPADOCIA 09-18 IULIE 2024
PELERINAJ ÎN CAPPADOCIA 09-18 IULIE 2024
PELERINAJ ÎN CAPPADOCIA 09-18 IULIE 2024
PELERINAJ ÎN CAPPADOCIA 09-18 IULIE 2024
PELERINAJ ÎN CAPPADOCIA 09-18 IULIE 2024
PELERINAJ ÎN CAPPADOCIA 09-18 IULIE 2024
PELERINAJ ÎN CAPPADOCIA 09-18 IULIE 2024
PELERINAJ ÎN CAPPADOCIA 09-18 IULIE 2024
PELERINAJ ÎN CAPPADOCIA 09-18 IULIE 2024
PELERINAJ ÎN CAPPADOCIA 09-18 IULIE 2024
PELERINAJ ÎN CAPPADOCIA 09-18 IULIE 2024
PELERINAJ ÎN CAPPADOCIA 09-18 IULIE 2024
PELERINAJ ÎN CAPPADOCIA 09-18 IULIE 2024
PELERINAJ ÎN CAPPADOCIA 09-18 IULIE 2024
PELERINAJ ÎN CAPPADOCIA 09-18 IULIE 2024
PELERINAJ ÎN CAPPADOCIA 09-18 IULIE 2024
PELERINAJ ÎN CAPPADOCIA 09-18 IULIE 2024
PELERINAJ ÎN CAPPADOCIA 09-18 IULIE 2024
PELERINAJ ÎN CAPPADOCIA 09-18 IULIE 2024 

CAPPADOCIA VREMEA

 

 

PREȚ 600 EURO

(10 ZILE/8 NOPȚI)

 

Ziua I 09.07.2024:

Plecare din Focșani la ora 03:00/ Buzău la ora 04:00, pe traseul: Focșani – Buzău – Edirne (Adrianopol) – traversarea Strâmtorii Dardanele . Cazare în Hotel 3* Canakkale.

Ziua a-II-a 10.07 : Incursiune în istorie : Troia, Cetatea antică Pergamon și Smyrna

Mic Dejun. Fotografie de grup la Calul Troian, donat de către realizatorii filmului „Troia”cu Brad Pitt. Se continuă cu prima biserică a Apocalipsei – Pergam (Basilica Roșie) și Cetatea Pergamon . Trecem pe centura orasului Izmir (aici exista o alta biserica a Apocalipsei – Smyrna, nu se stie locatia exacta insa se spune ca pe ruinele acestei biserici s-a ridicat orasul Izmir de astazi). Cina și cazare Hotel 3* Kusadasi.

Ziua a-III-a 11.07 : Cetatea Efes și Templul Zeiței Artemis (una dintre cele 7 minuni ale lumii).

Mic Dejun. Timp liber. Se vizitează Cetatea antică Efes , (cu Biblioteca lui Celsius , teatrul unde a predicat Sf Apostol Pavel ) cu Templul Artemisei (una din cele 7 minuni ale lumii). Cetatea Efes care a fost fondată în sec XI î.Hr. de către ionieni. Aici a fost unul din primele centre ale creștinismului și a avut loc al-III-lea Sinod Ecumenic, unde s-a stabilit că Mântuitorul Hristos este Fiul lui Dumnezeu, criticând dualitatea divină și umană. Se vizitează Biserica Efes (alta biserica a Apocalipsei), Mormântul Sfântului Ioan Evanghelistul și Casa Fecioarei Maria de pe muntele Privighetorii.  Cină și cazare la hotel 4* în Pamukkale.

Ziua a-IV-a 12.07 : Pamukkale (Cetatea de Bumbac) și Piscina Cleopatrei.

Micul dejun. Pamukkale, vizitam Cetatea de Bumbac, având ocazia să ne răsfățăm  în renumitele cascade și izvoare termale bogate în minerale cu puteri miraculoase de vindecare si terasele de traverten cunoscute înca din antichitate si totodata vizitam ruinele orașului antic Hierapolis, fondat in anul 190 I.Hr. (se observa cel mai bine zidul orașului dinspre partea cascadelor de calcar), locul in care a fost martirizat Sfantul Apostol Filip. Plecare spre Urgup (locul unde a trait Sfântul Ioan Rusul). Cazare și cină, hotel 3* in Urgup.

Ziua a-V-a 13.07 : Drumul mătăsii : Konya-Sultanhan-Aksaray-Goreme.

Mic dejun. Vizitarea orașelor subterane din Cappadocia, săpate de creștinii care se ascundeau in urma invaziilor arabe din perioada bizantina. Orașul subteran Kaymakli este cel mai extins labirint ce cuprinde o suta de tuneluri interconectate si se desfasoara pe opt nivele. Orașul subteran Derinkuyu , este cel mai adânc oraș subteran din „ținutul cailor frumoși”, cum a fost numită Cappadocia, putând să adăpostească 20.000 de oameni, a fost deschis vizitatorilor în 1969. Vom vizita și Muzeul Goreme , loc încărcat de spiritualitate și aflat sub patronajul mondial UNESCO, aici aflându-se cca 30 de biserici rupestre. Cazare și cină la hotel 3* in Urgup.

Ziua a-VI-a 14.07 : Goreme , parc națonal în aer liber, Valea Porumbeilor, Valea Zemi, Valea Călugărilor.

Mic dejun. Opțional: Zbor cu balonul cu aer cald deasupra Cappadociei (în functie de conditiile meteo). Vizitarea „Acoperisului Cappadociei” din Uchisar, cea mai înaltă formațiune vulcanică din această regiune de unde se poate admira o panoramă ce nu se poate uita. Traseul continuă spre Valea Porumbeilor – Valea Zemi – Valea Călugărilor, zone în care vom admira peisaje desprinse parca din basme, formațiuni vulcanice unice în lume. Ziua se va încheia cu o vizită într-un atelier de ceramică tradițională din Avanos. Cazare și cină  la hotel 3* in Urgup.

Ziua a-VII-a 15.07 : Istanbul , metropola întinsă pe 2 continente (Europa și Asia).

Mic dejun. Părăsim Cappadocia și ne îndreptăm spre Ankara unde vom vizita Mausoleul primului președinte al Turciei – Mustafa Kemal Ataturk. Vom continua traseul spre Istanbul. Cazare Hotel 3* in Istanbul.

Ziua a-VIII-a 16.07 : Istanbul, „Acasă la Suleyman Magnificul”

Mic dejun. Deplasare pietonală pentru a vizita ( 3 ore ): Catedrala Sfânta Sofia , Moscheea Albastră , Palatul Topkapi unde se află moaștele Sfântului Ioan Botezătorul (mâna dreaptă și o parte din capul sfântului, sabia Sfântului Domnitor Ștefan cel Mare, Sabia Regelui David, Turbanul lui Iosif, Toiagul lui Moise, Sala tezaurului și Sala haremului sultanilor. Timp liber pentru cumpărături in zona Marelui Bazar. Cazare în Istanbul la Hotel 3*.

Zilele a-IX-a și a-X-a 17-18.07 :

Mic dejun. Croaziera pe Bosfor și Cornul de Aur. Vizităm Patriarhia Greacă din Cartierul Fanar, Biserica din Vlaherne , locul în care s-a cântat pentru prima dată „Apărătoare Doamnă”. Plecare spre țară pe traseul Edirne ( vizită la moscheea din Edirne) – Giurgiu – Buzău. Sosire la destinație în funcție de trafic și formalitățile navale.

 

SERVICII INCLUSE:

–  transport cu autocarul 5*;

–  8 nopţi cazare în cameră dublă sau triplă hoteluri 3* (clasificare locală);

–  8 mic dejun, 5 cine în regim bufet suedez;

–  însoţitor de grup preot/teolog;

–  ghid;

–  croaziera pe Bosfor;

SERVICII NEINCLUSE:

–  Intrări la obiective: tariful intrarilor la obiective pentru intreg circuitul este de aproximativ 120 euro; prețurile afișate în euro sunt raportate la lira turceasca, moneda naționala, plata se va face la fața locului în liră turcească.

– taxe pentru ghizi locali (40 euro)

– asigurare de calatorie – 70 Ron

ACTE NECESARE:

Paşaport valabil 6 luni de la data întoarcerii în ţară

Acte necesare:

 • paşaportul trebuie să fie valabil minimum 6 luni după data întoarcerii în ţară;
 • copie CI

NOTĂ:

 • Autorităţile vamale îşi rezervă dreptul de a refuza intrarea pe teritoriul statului a oricărei persoane care nu prezintă suficientă încredere chiar dacă aceasta a obţinut acordul pentru obţinerea vizei turistice. Agenţia de turism nu poate fi făcută răspunzătoare pentru astfel de situaţii ce nu pot fi depistate anterior plecării. Turistul îşi asumă riscurile de a-i fi refuzată intrarea şi de aceea este obligat să informeze agenţia asupra oricărui incident petrecut vreodată în afara graniţelor României, precum şi asupra oricărei tangenţe pe care o are cu statele în care are loc desfăşurarea pelerinajului.
 •  Minorii trebuie să îndeplinească următoarele condiţii pentru a fi lăsaţi să iasă din ţară: să călătorească cu cel puţin un adult însoţitor; să aibă asupra lor acordul ambilor părinţi (sau al părintelui care nu-i însoţeşte) legalizat la notariat; adultul care-i însoţeşte, în cazul în care acesta nu este unul dintre părinţi, trebuie să aibă cazier judiciar pe care să-l prezinte la frontieră).
 •  Programul acţiunii poate fi modificat de către conducătorul de grup, ca ordine de desfăşurare sau se pot înlocui unele obiective sau hoteluri în funcţie de anumite situaţii speciale.
 •  Distributia camerelor la hotel se face de catre receptia acestuia; problemele legate de amplasarea sau aspectul camerei se rezolvă de către turist direct la recepție, asistat de însotitorul de grup.
 •  Pentru anumite facilităti din hotel sau din cameră, hotelierul poate solicita taxe suplimentare (minibar/frigider, seif etc.); în momentul sosirii la hotel solicitați receptionerului să vă informeze cu exactitate asupra lor.
 •  Prezentul document constituie anexă la contractul de prestări servicii.
 •  Agenția nu se obligă să găsească partaj persoanelor care călătoresc singure.
 •  Așezarea în autocar se face începând cu bancheta a doua, în ordinea înscrierilor, cu 24/h înainte de plecarea în pelerinaj.
 • Nota informativa: pentru cheltuieli personale, moneda de circulatie principala pe teritoriul Turciei este lira turcească.

 

 

NOTĂ: Pentru confirmarea locului fiecare pelerin trebuie să achite un avans de 30% din prețul pelerinajului într-un interval de 10 zile lucrătoare din momentul în care s-a făcut rezervarea.


SĂ LUĂM AMINTE:

 • Pelerinajul nu este excursie sau concediu, ceea ce înseamnă că scopul este diferit de al acestora. Un pelerin datorează a pleca la drum cu inima dornică de a călători spre Dumnezeu, Care poate fi aflat mai aproape în anumite locuri;
 • Pelerinajul înseamnă, de asemenea, nevoință și asceză, înfruntarea lipsurilor și a ispitelor, care pot proveni în anumite situații;
 • Mănăstirea este locul de nevoință prin excelență, iar cei care merg acolo își asumă faptul că vor intra și ei în rânduiala mănăstirii, pentru a se alătura monahilor, fie chiar pentru puțină vreme, în încercarea lor de a-L căuta pe Dumnezeu și a intra în comuniune cu El. Aceasta se concretizează prin slujbele de noapte și hrană cu măsură, de două ori pe zi, iar în Postul Mare, o singură dată pe zi;
 • Mersul pe jos în cazul unor mănăstiri se încadrează tot în această nevoință, care în anumite situații este inevitabil. Așadar, pelerinii trebuie să se asigure că au condiția morală și fizică pentru a parcurge distanțe de până la jumătate oră de mers pe jos;
 • Cei care au diverse afecțiuni ale sănătății, sunt datori să le menționeze la înscriere, pentru a primi sfaturile și îndrumările angajaților Centrului de Pelerinaje și pentru a nu pune întreg grupul în fața faptului împlinit de a avea nevoie de asistență medicală specializată sau de a renunța la anumite vizite;
 • Posibilitățile de cazare în mănăstiri sunt decente, locurile de cazare aerisite și curate, iar așternuturile spălate după fiecare găzduire. Aici însă, trebuie avut în vedere faptul că sunt rare cazurile în care mănăstirile dețin camere cu unul sau două paturi, majoritatea fiind camere cu 5, 6 sau 7 paturi. Prin urmare, cei care consideră că acest lucru reprezintă un impediment, sunt rugați să-l specifice la înscriere, pentru a nu pune întreg grupul, părinții mănăstirii și pe ghid într-o situație neplăcută, cerând locuri de cazare, care practic nu există;
 • Rânduiala mănăstirilor impune ca doamnele să fie cazate separat de domni;
 • În unele mănăstiri nu se pregătește masa cu alimente pe bază de carne;
 • Orice nelămuriri trebuie adresate personalului centrului, înainte de înscriere, pentru a fi evitate neînțelegerile ulterioare;
 • De asemenea, este bine de avut în vedere faptul că în program pot interveni modificări obiective, ca urmare a condițiilor de trafic, sau chiar a programului mănăstirilor, care diferă de la una la cealaltă;
 • Pelerinii sunt rugați să transporte cu ei un singur bagaj personal, de preferință rucsac, pentru a nu fi puși în dificultate atunci când va trebui să îl poarte în spate;
 • Este recomandat ca fumătorii să renunțe la fumat în perioada deplasării în pelerinaj, ca urmare a scopului pelerinajului;

Plecarea în pelerinaj se va face din fața Catedralei Arhiepiscopale din Buzău


 

 

 


Sediile unde vă puteți înscrie
Buzău – Adresa: Str. Obor, Nr. 2, Buzău
Contact: 0732.320.169/0755.054.680

Focșani – Adresa: Str. Leopoldina Balanuta, Nr. 1, Focșani
Contact: 0758.888.900
[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]

div#stuning-header .dfd-stuning-header-bg-container {background-image: url(http://pelerinajebzvn.ro/wp-content/uploads/2018/02/athos-wall-cat_V4.jpg);background-color: transparent;background-size: initial;background-position: left top;background-attachment: initial;background-repeat: initial;}#stuning-header div.page-title-inner {min-height: 650px;}