PELERINAJ ÎN CAPADOCIA 20-29 IUNIE 2019

PELERINAJ ÎN CAPADOCIA 20-29 IUNIE 2019

PELERINAJ ÎN CAPADOCIA 20-29 IUNIE 2019
PELERINAJ ÎN CAPADOCIA 20-29 IUNIE 2019
PELERINAJ ÎN CAPADOCIA 20-29 IUNIE 2019
PELERINAJ ÎN CAPADOCIA 20-29 IUNIE 2019
PELERINAJ ÎN CAPADOCIA 20-29 IUNIE 2019
CAPPADOCIA VREMEA

 

(10 ZILE/8 NOPȚI)

20-29 Iunie  2019

PREȚ 480 Euro

 

Ziua I : 20 iunie

Plecare din Buzău ora 05:00 pe traseul: Buzău – Edirne (Adrianopol) – traversarea cu ferry-boat-ul a  Strâmtorii Dardanele. Cazare  în Canakkale. Cazare cu mic dejun în Hotel 3*.

 

Ziua a II-a: 21 iunie – Incursiune în istorie : Troia, Cetatea antică Pergamon și Smyrna

Mic Dejun. Traversarea Strâmtorii Dardanele cu ferry-boat-ul. Popas Canakkale. Fotografie de grup la Calul Troian, donat de catre realizatorii filmului „Troia”cu Brad Pitt. Se vizitează legendara cetate a Troiei și Calul Troian. Se continuă cu prima biserică a Apocalipsei – Pergam (Basilica Roșie) și cetatea Pergamon. Trecem pe centura orașului Izmir (aici există o altă biserica a Apocalipsei – Smyrna, nu se știe locația exactă însă se spune că pe ruinele acestei biserici s-a ridicat orașul Izmir de astăzi ). Cina și mic dejun, cazare Hotel 3* Kusadasi.

 

Ziua a III-a: 22 iunie – Cetatea Efes și Templul Zeiței Artemis (una dintre cele 7 minuni ale lumii), Pamukkale (Cetatea de Bumbac) și Piscina Cleopatrei

Mic Dejun. Timp liber. Se vizitează cetatea antică Efes, (cu Biblioteca lui Celsius, teatrul unde a predicat Sf Apostol Pavel) cu Templul Artemisei (una din cele 7 minuni ale lumii). Cetatea Efes care a fost fondată în sec XI î.Hr. de către ionieni. Aici a fost unul din primele centre ale creștinismului și a avut loc al III-lea Sinod Ecumenic, unde s-a stabilit că Mântuitorul Hristos este Fiul lui Dumnezeu, criticând dualitatea divină și umană. Se vizitează Biserica Efes (altă biserică a Apocalipsei), Mormântul Sfântului Ioan Evanghelistul și Casa Fecioarei Maria de pe muntele Privighetorii. Plecăm spre Pamukkale să vizităm Cetatea de Bumbac, având ocazia să ne răsfățăm  în renumitele cascade și izvoare termale bogate în minerale cu puteri miraculoase de vindecare cunoscute încă din antichitate și totodată vizităm ruinele orașului antic Hierapolis, fondat în anul 190 î.Hr. (se observa cel mai bine zidul orașului dinspre partea cascadelor de calcar). Cină și mic dejun, cazare la hotel 3* in Pamukkale.

 

Ziua a IV-a: 23 iunie

După micul dejun. Plecare spre Urgup(locul unde a trăit Sfântul Ioan Rusul). Cazare, cină și mic dejun hotel 3* Cappadocia.

 

 Ziua a V-a: 24 iunie – Drumul mătăsii : Konya-Sultanhan-Aksaray-Goreme.

Mic dejun. Vizitarea orașelor subterane din Cappadocia, săpate de creștinii care se ascundeau în urma invaziilor arabe din perioada bizantină. Orașul subteran Kaymakli este cel mai extins labirint  ce cuprinde o sută de tuneluri interconectate și se desfășoară pe opt nivele.  Orașul subteran  Derinkuyu, este cel mai adânc oraș subteran din ”ținutul cailor frumoși”,cum a fost numită Cappadocia,putând să adăpostească 20.000 de oameni, a fost deschis vizitatorilor în 1969 . Vom vizita și Muzeul Goreme, loc încărcat de spiritualitate și aflat sub patronajul mondial UNESCO, aici aflându-se cca. 30 de biserici rupestre. Cazare, cină și mic dejun în Cappadocia la hotel 3*.

 

Ziua a VI-a: 25 iunie – Goreme , parc național în aer liber, Valea Porumbeilor -Valea Zemi-Valea Călugărilor

Mic dejun. Opțional-Zbor cu balonul cu aer cald deasupra Cappadociei. Vizitarea ”Acoperișului Cappadociei” din Uchisar, cea mai înaltă formațiune vulcanică din această regiune de unde se poate admira panorama ce nu se poate uita. Traseul continuă spre Valea Porumbeilor -Valea Zemi-Valea Călugărilor, zone în care vom admira peisaje desprinse parcă din basme, formațiuni vulcanice unice în lume. Ziua se va încheia cu o vizita într-un atelier de ceramica tradițională din Avanos. Cazare, cină și mic dejun în Cappadocia la hotel 3*.

 

Ziua a VII-a: 26 iunie – Istanbul , metropolă întinsă pe 2 continente ( Europa și Asia ).

Mic dejun. Părăsim Cappadocia și ne îndreptăm spre Ankara unde vom vizita Mausoleul primului președinte al Turciei-Mustafa Kemal Ataturk. Vom continua traseul spre Istanbul. Cazare și mic dejun Hotel 3* Istanbul.

 

Ziua a VIII-a: 27 iunie – Istanbul, „Acasă la Suleyman Magnificul „

Mic dejun. Vizităm Patriarhia Greacă din Cartierul Fanar, Biserica din Vlaherne, locul în care a fost cântat pentru prima dată „Apărătoare Doamnă”, apoi deplasare pietonală pentru a vizita( 3 ore ) : Catedrala Sfânta Sofia, Moscheea Albastră, Palatul Topkapi unde se află moaștele Sfântului Ioan Botezătorul (mâna dreaptă și o parte din capul sfântului, sabia Sfântului Domnitor Ștefan cel Mare, Sabia Regelui David, Turbanul lui Iosif, Toiagul lui Moise, Sala tezaurului și Sala haremului sultanilor. Seara se încheie cu o Croazieră pe Bosfor și Cornul de Aur. Cazare și mic dejun Hotel 3* Istanbul.


Ziua a IX-a și a X-a: 28-29 iunie

Vizităm Palatul Dolmabahce și apoi avem timp liber pentru cumpărături în zona Marelui Bazar. La ora 17 plecăm spre țară pe traseul Edirne-Giurgiu- Buzau.

Sosire în Buzău la ora 07:00 în funcție de trafic și formalitățile vamale.

 

 

SERVICII INCLUSE:

–  transport cu autocarul 3 stele (aer condiționat, TV, video);

–  8 nopţi cazare în cameră dublă sau triplă hoteluri 3* (clasificare locală);

–  8 mic dejun, 5 cine în regim bufet suedez;

–  însoţitor de grup preot;

– ghid;

– croazieră pe Bosfor;

– trecere cu feribot.

SERVICII NEINCLUSE:

–  Asigurare de călătorie (STORNO + MEDICALĂ) – 55 lei (pentru persoane sub 65 de ani); 79 lei (pentru persoane peste 65);

– Intrări la obictive:  Troia: 8 euro; Efes: 9 euro; casa Fecioarei Maria: 6 euro; Biserica Sf. Ioan: 3 euro; Palatul Topkapi: 16 euro cu vizită harem; Sfânta Sofia: 10 euro; – prețurile afișate în euro sunt raportate la lira turceasca, moneda naționala, plata se va face la fața locului în lira turceasca.

ACTE NECESARE:

 Paşaport valabil 6 luni de la data întoarcerii în ţară.

div#stuning-header .dfd-stuning-header-bg-container {background-image: url(http://pelerinajebzvn.ro/wp-content/uploads/2018/02/athos-wall-cat_V4.jpg);background-color: transparent;background-size: initial;background-position: left top;background-attachment: initial;background-repeat: initial;}#stuning-header div.page-title-inner {min-height: 650px;}