PELERINAJ ÎN ISTANBUL 14-19 IUNIE 2019

PELERINAJ ÎN ISTANBUL 14-19 IUNIE 2019

PELERINAJ ÎN ISTANBUL 14-19 IUNIE 2019
PELERINAJ ÎN ISTANBUL 14-19 IUNIE 2019
PELERINAJ ÎN ISTANBUL 14-19 IUNIE 2019
PELERINAJ ÎN ISTANBUL 14-19 IUNIE 2019
PELERINAJ ÎN ISTANBUL 14-19 IUNIE 2019
PELERINAJ ÎN ISTANBUL 14-19 IUNIE 2019
PELERINAJ ÎN ISTANBUL 14-19 IUNIE 2019
PELERINAJ ÎN ISTANBUL 14-19 IUNIE 2019
ISTANBUL VREMEA

 

(5 ZILE/3 NOPȚI)

14 – 19 Iunie 2019

PREȚ 180 euro

 

Ziua 1- 2 : 14 – 15 iunie Plecare din Buzău la ora 21:00 pe traseul: București – Giurgiu – Ruse – Stara Zagora – Svilengrad – Căpitan Andreevo-Edirne (fosta capitală a Imperiului Otoman, pentru a vizita Moscheea Selimiye – cunoscută ca și moscheea celor 999 de ferestre datorită arhitecturii unice a cupolei, dar și a tunelelor subterane ce leagă moscheea de fosta Academie Militară, tunele ce acum adăpostesc numeroase magazine în care vom găsi produse tradiționale turcești). După amiază începem vizita printr-un tur pietonal pentru a ne bucura de „comorile Istanbulului”:  Muzeul Sfânta Sofia, cel mai cunoscut monument din Istanbul, ce a fost pe rând biserică, moschee și din 1935 muzeu, Hagia Sofia („Sfânta Înțelepciune”) este clădirea ce simbolizează trecerea de la cultura europeană la cea orientală. Un alt obiectiv turistic important pe care îl vom vizita va fi Moscheea Albastră, cea mai mare moschee din Istanbul, și unul din simbolurile Turciei. În apropiere, ne așteaptă să-i trecem pragul și Palatul Topkapi, fostă reședință a sultanilor otomani timp de aproximativ 400 de ani (1465-1856) și cel mai vizitat muzeu din Turcia, intrat în Patrimoniul mondial al UNESCO în anul 1985. O neobișnuită atracție turistică a orașului  pe care o vom vizita este reprezentată de Palatul Scufundat (Yerebatan Sarnici), unde miturile dezvoltate în jurul Medusei, peștii viu colorați, susurul nesfârșit al apei, completat de muzica ambientală atrag anual sute de mii de turiști. Facem apoi și o plimbare la Hipodromul ce datează din perioada romană și în care s-au desfășurat de-a lungul timpului numeroase întreceri și jocuri sportive. Cazare  în Istanbul.

Ziua 2: 16 iunie   După micul dejun, vom pleca într-un tur al principalelor obiective religioase ale Istanbulului: Patriarhia Ecumenică, Biserica Vlaherne, Biserica Chora, Mănăstirea Izvorul Tămăduirii, Fortăreața Yedikule, zidul vechiului Constantinopol. Ne întoarcem în cursul serii și ne cazăm la același hotel din Istanbul.

Ziua 3: 17 iunie  – După micul dejun, pornim spre Palatul Dolmabahce, un palat sclipitor, în care liniile occidentale s-au împletit uimitor de atrăgător cu gustul oriental spre opulență, un giuvaer arhitectural rar întâlnit. După căderea Imperiului Otoman, Mustafa Kemal Atatűrk a locuit în palat, unde a și murit, la 10 noiembrie 1938, la vârsta de 57 de ani. Petrecem  după amiaza în cel mai plăcut mod, într-o croaziera pe Bosfor, strâmtoarea care desparte Europa de Asia și care ne va oferi priveliști minunate asupra împrejurimilor. Cazare la același hotel în Istanbul.

Ziua 4- 5: 18 iunie19 iunie – După micul dejun  timp pentru ultimele cumpărături. Sosire la destinație în cursul dimineții zilei de 19 iunie, în funcție de condițiile de trafic și de formalitățile vamale.

 

SERVICII INCLUSE:  

– Transport cu autocarul 3 stele (aer condiționat, tv, video);

– 3 nopţi cazare + mic dejun în cameră dublă sau triplă hoteluri 3* (clasificare locală);

– Insoţitor de grup;

– Ghid;

– Croaziera pe Bosfor.

 

SERVICII NEINCLUSE:

– Asigurare de călătorie (STORNO + MEDICALĂ) – 55 lei (pentru persoane sub 65 de ani); 79 lei (pentru persoane peste 65);

– Intrări la obictive:  Palatul Topkapi: 16 euro cu vizită la harem; Sfânta Sofia: 10 euro; – prețurile afișate în euro sunt raportate la lira turcească, moneda națională, plata se va face la fața locului în lira turcească + alte intrări.

 

 ACTE NECESARE:paşaport valabil 6 luni de la data întoarcerii în ţară.

Avans minim în valoare de 100 euro.

 

NOTĂ:

 • pașaportul trebuie să fie valabil minimum 6 luni după data întoarcerii în ţară;
 • Autorităţile vamale îşi rezervă dreptul de a refuza intrarea pe teritoriul statului a oricărei persoane care nu prezintă suficientă încredere chiar dacă aceasta a obţinut acordul pentru obţinerea vizei turistice. Agenţia de turism nu poate fi făcută răspunzătoare pentru astfel de situaţii ce nu pot fi depistate anterior plecării. Turistul îşi asumă riscurile de a-i fi refuzată intrarea şi de aceea este obligat să informeze agenţia asupra oricărui incident petrecut vreodată în afara graniţelor României, precum şi asupra oricărei tangenţe pe care o are cu statele în care are loc desfăşurarea pelerinajului.
 •  Minorii trebuie să îndeplinească următoarele condiţii pentru a fi lăsaţi să iasă din ţară: să călătorească cu cel puţin un adult însoţitor; să aibă asupra lor acordul ambilor părinţi (sau al părintelui care nu-i însoţeşte) legalizat la notariat; adultul care-i însoţeşte, în cazul în care acesta nu este unul dintre părinţi, trebuie să aibă cazier judiciar pe care să-l prezinte la frontieră).
 •  Programul acţiunii poate fi modificat de către conducătorul de grup, ca ordine de desfăşurare sau se pot înlocui unele obiective sau hoteluri în funcţie de anumite situaţii speciale.
 •  Distribuția camerelor la hotel se face de către recepția acestuia; problemele legate de amplasarea sau aspectul camerei se rezolvă de către turist direct la recepție, asistat de însoțitorul de grup.
 •  Pentru anumite facilități din hotel sau din cameră, hotelierul poate solicita taxe suplimentare (minibar/frigider, seif etc.); în momentul sosirii la hotel solicitați recepționerului să vă informeze cu exactitate asupra lor.
 •  Prezentul document constituie anexă la contractul de prestări servicii.
 •  Agenția nu se obligă să găsească partaj persoanelor care călătoresc singure.
 •  Așezarea în autocar se face începând cu bancheta a doua, în ordinea înscrierilor, cu 24/h înainte de plecarea în pelerinaj.
 • Rugăm respectos pelerinii ca în zilele în care desfășurarea programului depinde de trecerea cu ferryboat-ul să fie receptivi la indicațiile ghidului deoarece întotdeauna ferryboat-ul va pleca la ora stabilită și nu va aștepta niciun grup întârziat indiferent de motiv.
 • În situații de forță majoră (grevă generală apărută spontan pe teritoriul Turciei) programul poate suferi modificări ce vor fi comunicate pelerinilor de către însoțitorul de grup și ghid
 • Notă informativă: pentru cheltuieli personale, moneda de circulație pe teritoriul Turciei este Lira Turcească.
div#stuning-header .dfd-stuning-header-bg-container {background-image: url(http://pelerinajebzvn.ro/wp-content/uploads/2018/02/athos-wall-cat_V4.jpg);background-color: transparent;background-size: initial;background-position: left top;background-attachment: initial;background-repeat: initial;}#stuning-header div.page-title-inner {min-height: 650px;}