PELERINAJ ÎN SFÂNTUL MUNTE ATHOS 26-30 MAI 2019

PELERINAJ ÎN SFÂNTUL MUNTE ATHOS 26-30 MAI 2019

PELERINAJ ÎN SFÂNTUL MUNTE ATHOS 26-30 MAI 2019
PELERINAJ ÎN SFÂNTUL MUNTE ATHOS 26-30 MAI 2019
PELERINAJ ÎN SFÂNTUL MUNTE ATHOS 26-30 MAI 2019
PELERINAJ ÎN SFÂNTUL MUNTE ATHOS 26-30 MAI 2019
PELERINAJ ÎN SFÂNTUL MUNTE ATHOS 26-30 MAI 2019
PELERINAJ ÎN SFÂNTUL MUNTE ATHOS 26-30 MAI 2019
PELERINAJ ÎN SFÂNTUL MUNTE ATHOS 26-30 MAI 2019
PELERINAJ ÎN SFÂNTUL MUNTE ATHOS 26-30 MAI 2019
PELERINAJ ÎN SFÂNTUL MUNTE ATHOS 26-30 MAI 2019
PELERINAJ ÎN SFÂNTUL MUNTE ATHOS 26-30 MAI 2019
PELERINAJ ÎN SFÂNTUL MUNTE ATHOS 26-30 MAI 2019
PELERINAJ ÎN SFÂNTUL MUNTE ATHOS 26-30 MAI 2019
PELERINAJ ÎN SFÂNTUL MUNTE ATHOS 26-30 MAI 2019
PELERINAJ ÎN SFÂNTUL MUNTE ATHOS 26-30 MAI 2019
PELERINAJ ÎN SFÂNTUL MUNTE ATHOS 26-30 MAI 2019
ATHOS VREMEA

 

(5 ZILE /4 NOPȚI)

PREȚ 180 EURO

 

Plecare din Focșani (ora 07:00), Râmnicu Sărat (ora 07:30), Buzău (ora 08:00), Duminică, 26 Mai, la ora 07:30 spre:

Ziua 1 (26 Mai): Bulgaria Mănăstirea Rila – ne continuăm deplasarea către Grecia cazându-ne în stațiunea Stavros.

Ziua 2 (27 Mai): Plecare din stațiunea Stavros către portul Uranupoli, de unde ne vom îmbarca la ora 09:45, către Sfântul Munte, portul Dafni. Ne vom deplasa către reședința Sf. Munte, Karyes, unde ne vom închina în Biserica Protaton (care păstrează icoana „Axionița” a Maicii Domnului) și Schitul Sfântul Andrei . De aici vom pleca pe jos (aproximativ 1:30 minute de mers) către Mănăstirea Iviron (unde se află icoana „Portărița” a Maicii Domnului). Vom continua cu un microbuz către Schitul Prodromu , iar în drum vom opri la Mănăstirea Marea Lavră (prima mănăstire întemeiată în Sfântul Munte). Vom servi masa la Schitul Prodromu, unde vom și rămâne.

Ziua 3 (28 Mai): Vom participa la Sfânta Liturghie la Schitul Prodromu și apoi vom pleca, cu microbuzul, către Mănăstirea Sfântul Pavel , pe drum oprindu-ne la izvorul Sfântului Atanasie . Vom lua vaporul până la Mănăstirea Grigoriu și de aici vom merge pe jos până la Mănăstirea Simonopetra . De aici un microbuz ne va transporta către Chilia „Adormirea Maicii Domnului” , a Schitului Lacu, unde vom servi cina și vom înnopta.

Ziua 4 (29 Mai): Vom participa la Sfânta Liturghie dimineață, vom servi masa și vom vizita Schitul Lacu , împreună cu alte chilii românești din împrejurimi. Seara ne vom întoarce la Chilia „Adormirea Maicii Domnului”, unde vom servi cina și vom înnopta.

Ziua 5 (30 Mai): Vom participa la Sfânta Liturghie și vom pleca, cu un microbuz, către Mănăstirea Stavronikita , unde ne vom închina și apoi la Schitul Sfântul Ilie (unde s-a nevoit Sf. Paisie Velicikovski). Ultima mănăstire va fi Vatoped , iar apoi ne vom îndrepta către portul Dafni, de unde vom lua vaporul cu direcția Uranupoli. Vom servi masa, după care ne vom îndrepta către România.

Sosire, Joi, 30 Mai, în funcție de condițiile de trafic.

 

Servicii incluse:

 • Transport microbuz;
 • Ghid;
 • Preot însoțitor.

Servicii neincluse:

 • Taxe feribot (20 euro);
 • O noapte de cazare în stațiunea Stavros(20 euro);
 • Diamonitirion (25 euro);
 • Închiriere maxi-taxi pe Sfântul Munte (90 euro);
 • Onorariu (20 euro).

Acte necesare:

 • carte de identitate valabilă sau paşaport valabil 6 luni de la data întoarcerii în ţară.

 

Îndemnuri pentru pelerinii care merg la Sfântul Munte Athos:

 • Pelerinajul nu este excursie sau concediu, ceea ce înseamnă că scopul este diferit de al acestora. Un pelerin datorează a pleca la drum cu inima dornică de a călători spre Dumnezeu, Care poate fi aflat mai aproape în anumite locuri.
 • Pelerinajul înseamnă, de asemenea, nevoință și asceză, înfruntarea lipsurilor și a ispitelor, care pot proveni în anumite situații.
 • Sfântul Munte Athos este locul de nevoință prin excelență, iar cei care merg acolo își asumă faptul că vor intra și ei în rânduiala Sfântului Munte, pentru a se alătura monahilor, fie chiar pentru puțină vreme, în încercarea lor de a-L căuta pe Dumnezeu și a intra în comuniune cu El. Aceasta se concretizează prin slujbele de noapte și hrană cu măsură, de două ori pe zi, iar în Postul Mare, o singură dată pe zi.
 • Mersul pe jos în Sfântul Munte se încadrează tot în această nevoință, care în anumite situații este inevitabil. Așadar, pelerinii trebuie să se asigure că au condiția morală și fizică pentru a parcurge distanțe de până la două ore de mers pe jos, incluzând pauzele de rigoare.
 • Cei care au diverse afecțiuni ale sănătății, sunt datori să le menționeze la înscriere, pentru a primi sfaturile și îndrumările angajaților Centrului de Pelerinaje și pentru a nu pune întreg grupul în fața faptului împlinit de a avea nevoie de asistență medicală specializată sau de a renunța la anumite vizite, chiar în Sfântul Munte.
 • Posibilitățile de cazare sunt decente, locurile de cazare aerisite și curate, iar așternuturile spălate după fiecare găzduire. Aici însă, trebuie avut în vedere faptul că sunt rare cazurile în care mănăstirile dețin camere cu unul sau două paturi, majoritatea fiind camere cu 5, 6 sau 7 paturi. Prin urmare, cei care consideră că acest lucru reprezintă un impediment, sunt rugați să-l specifice la înscriere, pentru a nu pune întreg grupul, părinții mănăstirii și pe ghid într-o situație neplăcută, cerând locuri de cazare, care practic nu există.
 • Orice nelămuriri trebuie adresate personalului centrului, înainte de înscriere, pentru a fi evitate neînțelegerile ulterioare.
 • De asemenea, este bine de avut în vedere faptul că în program pot interveni modificări obiective, ca urmare a condițiilor de trafic, condițiilor de navigare pe mare sau chiar a programului mănăstirilor, care diferă de la una la cealaltă.
 • Pelerinii sunt rugați să transporte cu ei un singur bagaj personal, de preferință rucsac, pentru a nu fi puși în dificultate atunci când va trebui să îl poarte în spate.
 • Este recomandat ca fumătorii să renunțe la fumat în perioada deplasării în Sfântul Munte, ca urmare a scopului pelerinajului.
 • Cei care consideră că ar avea nevoie de un supliment alimentar, pe lângă mesele menționate mai sus, sunt rugați să și-l aducă împreună cu ei, recomandabil să nu însumeze prea multă greutate (ex.: fructe uscate, confiate, biscuiți, covrigi, etc.).

 

NOTĂ:

 • Autorităţile vamale îşi rezervă dreptul de a refuza intrarea pe teritoriul statului a oricărei persoane care nu prezintă suficientă încredere chiar dacă aceasta a obţinut acordul pentru obţinerea vizei turistice. Agenţia de turism nu poate fi făcută răspunzătoare pentru astfel de situaţii ce nu pot fi depistate anterior plecării. Turistul îşi asumă riscurile de a-i fi refuzată intrarea şi de aceea este obligat să informeze agenţia asupra oricărui incident petrecut vreodată în afara graniţelor României, precum şi asupra oricărei tangenţe pe care o are cu statele în care are loc desfăşurarea pelerinajului.
 • Minorii trebuie să îndeplinească următoarele condiţii pentru a fi lăsaţi să iasă din ţară: să călătorească cu cel puţin un adult însoţitor; să aibă asupra lor acordul ambilor părinţi (sau al părintelui care nu-i însoţeşte) legalizat la notariat; adultul care-i însoţeşte, în cazul în care acesta nu este unul dintre părinţi, trebuie să aibă cazier judiciar pe care să-l prezinte la frontieră).
 • Programul acţiunii poate fi modificat de către conducătorul de grup, ca ordine de desfăşurare sau se pot înlocui unele obiective sau hoteluri în funcţie de anumite situaţii speciale.
 • Distribuția camerelor la hotel se face de către recepția acestuia; problemele legate de amplasarea sau aspectul camerei se rezolvă de către turist direct la recepție, asistat de însoțitorul de grup.
 • Pentru anumite facilități din hotel sau din cameră, hotelierul poate solicita taxe suplimentare (minibar/frigider, seif etc.); în momentul sosirii la hotel solicitați recepționerului să vă informeze cu exactitate asupra lor.
 • Prezentul document constituie anexă la contractul de prestări servicii.
 • Agenția nu se obligă să găsească partaj persoanelor care călătoresc singure.
 • Așezarea în microbuz se face începând cu bancheta a doua, în ordinea înscrierilor, cu 24/h înainte de plecarea în pelerinaj.
 • Rugăm respectos pelerinii ca în zilele în care desfășurarea programului depinde de trecerea cu ferryboat-ul să fie receptivi la indicațiile ghidului deoarece întotdeauna ferryboat-ul va pleca la ora stabilită și nu va aștepta niciun grup întârziat indiferent de motiv.
 • În situații de forță majoră (grevă generală apărută spontan pe teritoriul Greciei) programul poate suferi modificări ce vor fi comunicate pelerinilor de către însoțitorul de grup și ghid
  • Nota informativă: pentru cheltuieli personale, moneda de circulație pe teritoriul Greciei este EURO.
div#stuning-header .dfd-stuning-header-bg-container {background-image: url(http://pelerinajebzvn.ro/wp-content/uploads/2018/02/athos-wall-cat_V4.jpg);background-color: transparent;background-size: initial;background-position: left top;background-attachment: initial;background-repeat: initial;}#stuning-header div.page-title-inner {min-height: 650px;}