PELERINAJ ÎN GRECIA DE HRAMUL SFÂNTULUI NECTARIE 05-10 NOIEMBRIE 2018

PELERINAJ ÎN GRECIA DE HRAMUL SFÂNTULUI NECTARIE 05-10 NOIEMBRIE 2018

PELERINAJ ÎN GRECIA DE HRAMUL SFÂNTULUI NECTARIE 05-10 NOIEMBRIE 2018
PELERINAJ ÎN GRECIA DE HRAMUL SFÂNTULUI NECTARIE 05-10 NOIEMBRIE 2018
PELERINAJ ÎN GRECIA DE HRAMUL SFÂNTULUI NECTARIE 05-10 NOIEMBRIE 2018

(6 zile/4 nopți)

PREȚ 240  EURO

05 – 10 Noiembrie 2018

Ziua 1-2: 05 – 06 noiembrie– Plecare din FOCȘANI la ora 16:00 și BUZĂU la ora 17:00 de la Episcopie pe ruta București – Giurgiu – Ruse – Sofia- Promahonas – vom ajunge în Salonic în jurul orei 8:00 unde se vizitează centrul istoric, ne vom închina la Biserica Sfântul Dimitrie Izvorâtorul de Mir (unde se află moaştele Sfântului Dimitrie și cele ale Sfintei Anisia), Biserica Sfânta Teodora, închinare la moaştele Sfântului Vasile cel Nou în Biserica Sfânta Sofia și la moaştele Sfântului Grigorie Palama care se află în Catedrala Mitropolitană din Salonic, Arcul lui Galeriu (monument situat pe Calea Ignatia, ridicat în anul 304 d.Hr., din porunca împăratului Galeriu în amintirea victoriei romanilor asupra perșilor din anul 297),  Turnul Alb (simbol al orașului, sec. XV). Sosire în Paralia Katerini. Cazare la Hotel 3*.

Ziua 3 : 07 noiembrie – Mic dejun, pornim către Mănăstirea Kato Xenia unde se află o părticică din Brâul Maicii Domnului și Icoana făcătoare de minuni a Maicii Domnului pictată de Sfântul Evanghelist Luca. Vom trece cu ferry-boat-ul pe insula Evia si ne continuăm deplasarea către localitatea Prokopi unde ne vom închina la Moaștele Sfăntului Ioan Rusu. Cazare în Chalkida, hotel 3*.

Ziua 4: 08 noiembrie –  Mic dejun, deplasare către localitatea Nea Makri unde ne vom închina la Moaștele Sfântului Efrem cel Nou, apoi ne vom îndrepta către portul Pireu din Atena și vom traversa cu ferry-boat-ul pe insula Eghina, opțional participare la priveghere pentru slujba de hram a Sfântului Nectarie. Cazare pe insula Eghina Hotel 3*.

 Ziua 5: 09 noiembrie – Mic dejun la pachet, participare la Sfânta Liturghie, închinare la Moaștele Sfântului Nectarie ce se află în mijlocul Bisericii (Capul), iar întru-un paraclis alăturat mâna Sfântului.  Deplasare către portul din Eghina, vom trece cu ferry-boat-ul în Atena, ne vom îndrepta spre Paralia Katerini cu oprire la schitul Cuvioasei Paraskevi din Valea Tempi. Cazare Paralia Katerini, Hotel 3*.

Ziua 6: 10 noiembrie – Mic dejun, deplasare către Mănăstirea Sfântului Dionisie de la poalele Muntelui Olimp, revenim pe ruta Thessalonik – Promahonas – Kulata –  vizitarea Mănăstirii Rila din Bulgaria, -Ruse – Giurgiu – Bucuresti – Buzău, sosire la destinație a doua zi dimineață, în funcție de condițiile de trafic și formalitățile vamale.

SERVICII INCLUSE: 

–  transport cu autocarul 3 stele (aer condiționat, tv, video);

–  4 nopți cazare în cameră dublă sau triplă hoteluri 3* (clasificare locală) cu mic dejun

–  însoţitor de grup preot/teolog;

– feribot: Glifa-Agio Kampos; Pireu-Eghina / tur-retur.

SERVICII NEINCLUSE:

– 15 euro / persoană – onorariu ghid, șofer, personal hotelier

–  Asigurare de călătorie (STORNO) – 55 lei

–  Intrările la obiectivele turistice (3 Euro de Mănăstire la Complexul Meteora)

– Taxă de stațiune: 1,50 euro per cameră – se achită individual la recepția hotelurilor

ACTE NECESARE: carte de identitate valabilă sau paşaport valabil 6 luni de la data întoarcerii în ţară

AVANS MINIM: 100 EURO/PERS.

NOTĂ:

 • buletinul trebuie să fie valabil minimum 6 luni după data întoarcerii în ţară;
 • Autorităţile vamale îşi rezervă dreptul de a refuza intrarea pe teritoriul statului a oricărei persoane care nu prezintă suficientă încredere chiar dacă aceasta a obţinut acordul pentru obţinerea vizei turistice. Agenţia de turism nu poate fi făcută răspunzătoare pentru astfel de situaţii ce nu pot fi depistate anterior plecării. Turistul îşi asumă riscurile de a-i fi refuzată intrarea şi de aceea este obligat să informeze agenţia asupra oricărui incident petrecut vreodată în afara graniţelor României, precum şi asupra oricărei tangenţe pe care o are cu statele în care are loc desfăşurarea pelerinajului.
 •  Minorii trebuie să îndeplinească următoarele condiţii pentru a fi lăsaţi să iasă din ţară: să călătorească cu cel puţin un adult însoţitor; să aibă asupra lor acordul ambilor părinţi (sau al părintelui care nu-i însoţeşte) legalizat la notariat; adultul care-i însoţeşte, în cazul în care acesta nu este unul dintre părinţi, trebuie să aibă cazier judiciar pe care să-l prezinte la frontieră).
 •  Programul desfășurării itinerariului poate fi modificat de către conducătorul de grup, sau se pot înlocui unele obiective sau hoteluri în funcţie de anumite situaţii speciale.
 •  Distribuția camerelor la hotel se face de către recepția acestuia; problemele legate de amplasarea sau aspectul camerei se rezolvă de către turist direct la recepție, asistat de însoțitorul de grup.
 •  Pentru anumite facilități din hotel sau din cameră, hotelierul poate solicita taxe suplimentare (minibar/frigider, seif etc.); în momentul sosirii la hotel solicitați recepționerului să vă informeze cu exactitate asupra lor.
 •  Prezentul document constituie anexă la contractul de prestări servicii.
 •  Agenția nu se obligă să găsească partaj persoanelor care călătoresc singure.
 •  Așezarea în autocar se face începând cu bancheta a doua, în ordinea înscrierilor, cu 24/h înainte de plecarea în pelerinaj.
 • Rugăm respectos pelerinii ca în zilele în care desfășurarea programului depinde de trecerea cu ferryboat-ul să fie receptivi la indicațiile ghidului deoarece întotdeauna ferryboat-ul va pleca la ora stabilită și nu va aștepta niciun grup întârziat indiferent de motiv.
 • În situații de forță majoră (grevă generală apărută spontan pe teritoriul Greciei) programul poate suferi modificări ce vor fi comunicate pelerinilor de către însoțitorul de grup și ghid
 • Notă informativă: pentru cheltuieli personale, moneda de circulație pe teritoriul Greciei este EURO.
div#stuning-header .dfd-stuning-header-bg-container {background-image: url(http://pelerinajebzvn.ro/wp-content/uploads/2018/02/athos-wall-cat_V4.jpg);background-size: initial;background-position: left top;background-attachment: initial;background-repeat: initial;}#stuning-header div.page-title-inner {min-height: 650px;}