PELERINAJ ÎN GRECIA 23-30 SEPTEMBRIE 2018

PELERINAJ ÎN GRECIA 23-30 SEPTEMBRIE 2018

PELERINAJ ÎN GRECIA 23-30 SEPTEMBRIE 2018
PELERINAJ ÎN GRECIA 23-30 SEPTEMBRIE 2018
PELERINAJ ÎN GRECIA 23-30 SEPTEMBRIE 2018

(7 zile 5 nopți)

PREȚ 245  EURO

23 – 30 SEPTEMBRIE 2018

Ziua 1-2: 23 – 24 septembrie– Plecare din FOCȘANI la ora 15:00 si BUZĂU la ora 16:00 pe ruta București – Giurgiu – Ruse – Sofia- Promahonas – vom ajunge în Salonic în jurul orei 8:00 unde se vizitează centrul istoric, ne vom închina la Biserica Sfântul Dimitrie Izvorâtorul de Mir (unde se află moaştele Sfântului Dimitrie și cele ale Sfintei Anisia), Biserica Sfânta Teodora, închinare la moaştele Sfântului Vasile cel Nou în Biserica Sfânta Sofia și la moaştele Sfântului Grigorie Palama care se află în Catedrala Mitropolitană din Salonic, Arcul lui Galeriu (monument situat pe Calea Ignatia, ridicat în anul 304 d.Hr., din porunca împăratului Galeriu în amintirea victoriei romanilor asupra perșilor din anul 297),  Turnul Alb (simbol al orașului, sec. XV).Cazare Paralia Katerini, hotel 3*

Ziua 3 : 25 septembrie – Mic dejun, ne îndreptam către localitatea Kalampaka, vizită la Complexul Monahal Meteora (vizitarea a 3 Mănăstiri în funție de timp), opțional vizită la Atelierul de Icoane. CazarelaHotel3* Kalampaka

Ziua 4: 26 septembrie – Mic dejun, deplasare către Mănăstirea Kato Xenia unde se află o particică din Brâul Maicii Domnului și Icoana făcătoare de minuni a Maicii Domnului pictată de Sfântul Evanghelist Luca, continuăm pelerinajul spre localitatea Nea Makri pentru a ne închina la cinstitele Moaștele ale Sfântului Efrem cel Nou, apoi ne îndreptăm spre portul Pireu pentru a trece cu ferry-boat-ul in insula Eghina. Cazare Hotel 3*pe insula Eghina.

 Ziua 5: 27 septembrie – Mic dejun. Vizită la Biserica Sfânta Treime – Cinstitele Moaște ale Sfântul Nectarie Taumaturgul. După reculegere ne întoarcem în portul Aegina și traversăm cu ferryboat-ul către Pireu – Atena, tur panoramic cu autocarul (optional, in functie de timp se viziteaza Areopagul de pe Acropole) și ne continuăm deplasarea către insula Evia. Cazare la Hotel 3* pe insula Evia

Ziua 6: 28 septembrie – Mic dejun. Ne îndreptăm către Biserica Sfântului Ioan Rusul din localitatea Prokopi, unde se află cinstitele sale moaște. Apoi deplasare către Mănăstirea Schimbării la Față a Cuviosului David de unde ne vom indrepta catre localitatea Aghiokampos pentru îmbarcare pe ferry-boat și traversăm la Glyfa apoi ne continuăm drumul către cazare. Paralia Katerini, Hotel 3*
Ziua 7: 29-30 septembrie Mic dejun. Ne reluăm drumul către țară, cu scurtă oprire la Souroti – Mănăstirea Sfântului Ioan Evanghelistulși reculegere la Mormântul Sfântului Paisie Aghioritul precum și la Moaștele Sfântului Arsenie Capadocianul, trecând apoi pe ruta cunoscută prin Promachonas – Sofia – Ruse – Giurgiu – București – Buzău- Focșani, localitatea de destinație. Sosire in cursul celei de-a doua zi, în funcție de condițiile de trafic.
SERVICII INCLUSE:  

–  transport cu autocarul 3 stele (aer conditionat, tv, video);

–   5 nopţi cazare în cameră dublă sau triplă hoteluri 3* (clasificare locală) cu mic dejun

–  însoţitor de grup preot/teolog;

– feribot: Glifa-Agio Kampos; Pireu-Eghina tur/retur;

SERVICII NEINCLUSE:

– 15 euro / persoană – onorariu ghid, șofer, personal hotelier

–  Asigurare de călătorie (STORNO) – 55 lei

–  Intrările la obiectivele turistice (3 Euro de Mănăstire la Complexul Meteora)

– Taxă de stațiune: 1,50 euro per cameră – se achită individual la recepția hotelurilor

ACTE NECESARE: carte de identitate valabilă sau paşaport valabil 6 luni de la data întoarcerii în ţară

Avans minim în valoare de 100 euro

NOTĂ:

 • buletinul trebuie să fie valabil minimum 6 luni după data întoarcerii în ţară;
 • Autorităţile vamale îşi rezervă dreptul de a refuza intrarea pe teritoriul statului a oricărei persoane care nu prezintă suficientă încredere chiar dacă aceasta a obţinut acordul pentru obţinerea vizei turistice. Agenţia de turism nu poate fi făcută răspunzătoare pentru astfel de situaţii ce nu pot fi depistate anterior plecării. Turistul îşi asumă riscurile de a-i fi refuzată intrarea şi de aceea este obligat să informeze agenţia asupra oricărui incident petrecut vreodată în afara graniţelor României, precum şi asupra oricărei tangenţe pe care o are cu statele în care are loc desfăşurarea pelerinajului.
 •  Minorii trebuie să îndeplinească următoarele condiţii pentru a fi lăsaţi să iasă din ţară: să călătorească cu cel puţin un adult însoţitor; să aibă asupra lor acordul ambilor părinţi (sau al părintelui care nu-i însoţeşte) legalizat la notariat; adultul care-i însoţeşte, în cazul în care acesta nu este unul dintre părinţi, trebuie să aibă cazier judiciar pe care să-l prezinte la frontieră).
 •  Programul acţiunii poate fi modificat de către conducătorul de grup, ca ordine de desfăşurare sau se pot înlocui unele obiective sau hoteluri în funcţie de anumite situaţii speciale.
 •  Distribuția camerelor la hotel se face de către recepția acestuia; problemele legate de amplasarea sau aspectul camerei se rezolvă de către turist direct la recepție, asistat de însoțitorul de grup.
 •  Pentru anumite facilități din hotel sau din cameră, hotelierul poate solicita taxe suplimentare (minibar/frigider, seif etc.); în momentul sosirii la hotel solicitați recepționerului să vă informeze cu exactitate asupra lor.
 •  Prezentul document constituie anexă la contractul de prestări servicii.
 •  Agenția nu se obligă să găsească partaj persoanelor care călătoresc singure.
 •  Așezarea în autocar se face începând cu bancheta a doua, în ordinea înscrierilor, cu 24/h înainte de plecarea în pelerinaj.
 • Rugăm respectos pelerinii ca în zilele în care desfășurarea programului depinde de trecerea cu ferryboat-ul să fie receptivi la indicațiile ghidului deoarece întotdeauna ferryboat-ul va pleca la ora stabilită și nu va aștepta niciun grup întârziat indiferent de motiv.
 • În situații de forță majoră (grevă generală apărută spontan pe teritoriul Greciei) programul poate suferi modificări ce vor fi comunicate pelerinilor de către însoțitorul de grup și ghid
 • Nota informativă: pentru cheltuieli personale, moneda de circulație pe teritoriul Greciei este EURO.
div#stuning-header .dfd-stuning-header-bg-container {background-image: url(http://pelerinajebzvn.ro/wp-content/uploads/2018/02/athos-wall-cat_V4.jpg);background-size: initial;background-position: left top;background-attachment: initial;background-repeat: initial;}#stuning-header div.page-title-inner {min-height: 650px;}