PELERINAJ ÎN ȚARA SFÂNTĂ, IORDANIA ȘI MUNTELE SINAI 20-28 AUGUST 2018

PELERINAJ ÎN ȚARA SFÂNTĂ, IORDANIA ȘI MUNTELE SINAI 20-28 AUGUST 2018

PELERINAJ ÎN ȚARA SFÂNTĂ, IORDANIA ȘI MUNTELE SINAI 20-28 AUGUST 2018
PELERINAJ ÎN ȚARA SFÂNTĂ, IORDANIA ȘI MUNTELE SINAI 20-28 AUGUST 2018
PELERINAJ ÎN ȚARA SFÂNTĂ, IORDANIA ȘI MUNTELE SINAI 20-28 AUGUST 2018

(9 zile/8 nopți)

PREȚ 1.180 EURO

20-28 August 2018

Ziua 1a. Întâlnire la aeroport la ora 08:00, decolare – cursă LY-574, ora 11:00, sosire pe Aeroportul Ben Gurion, lângă Tel Aviv-ora 13:35. Ne îndreptăm spre Ein Karem-patria Sfântului Ioan Botezătorul, vizitarea bisericii și a criptei în care s-a născut  “cel mai mare om născut dintr-o femeie”, fântâna Fecioarei Maria. Tur panoramic în jurul porților Cetății Sfinte, Ierusalim. Cina şi cazare la hotel Jacir Palace în Bethleem.

Ziua 2a. Mic dejun. Incepem pelerinajul urcand pe Muntele Scopus, vom vedea de sus panorama Ierusalimului şi a Sfintei Cetăti, vizitarea Mănăstirii Eleon, biserica Pater Noster (Tatăl nostru), la Biserica Dintr-o Lacrima  si la Grădina Getsimani cu Biserica Naţiunilor, Biserica Mormântul Maicii Domnului. Vom intra în cetate prin Poarta Sfantul Stefan. Vizitarea casei în care a locuit Fecioara Maria în Cetatea Antonia. Parcurgerea pe jos a Viei Dolorosa cu cele “14 staţii” în care s-a oprit Domnul pâna la Sfântul Mormânt. Urcare pe Golgota, Piatra Ungerii, Sfântul Mormânt. Vizitarea tuturor paracliselor sfinte. Cina şi cazare la hotel Jacir Palace în Bethleem.

Ziua 3a. Mic dejun. Vizită BETHLEHEM – vizitarea Bisericii Ortodoxe şi a Criptei unde S-a Născut Domnul. Vizitarea Bisericii Catolice Sfânta Ecaterina si a Grotei Laptelui. Depasare in pustiu in zona “Campului pastorilor”. Continuarea drumului in desertul Iudeii cu microbuze arabe pentru  vizitarea   Manastirilor Sfantul Teodosie (sec.VI) si Sfantul Sava cel Sfintit (sec.V). Ierusalim. Vizita pe Muntele Sionului, la Biserica Adormirii Maicii Domnului, Foişorul – Cina cea de Taina, Mormântul Regelui David. Cina şi cazare la hotel Jacir Palace în Bethleem.

Ziua 4a. Mic dejun. Deplasare către Ierihon, vom vizita Mănăstirea Sfântul Gheorghe de la Hozeva, unde ne vom închina la moaștele Sfântului Ioan Iacob românul de la Manastirea Neamț -intrare în orașul Ierihon-cel mai vechi oraș din lume: vizită la biserica greco-ortodoxă unde vom vedea Dudul lui Zacheu și Așezământul românesc de la Ierihon, apoi ne intoarcem pe drumul spre Eilat de unde vom trece  granita in Peninsula Sinai-Egipt si ne vom continua deplasarea pana in localitatea Taba. Cina şi cazare la hotel Strand in Taba.

Ziua 5a. Mic dejun la pachet. In zori la ora 03:00 deplasare de la hotel catre Manastirea Sfintei Ecaterina, urcare pe Muntele Sinai in locul unde Moise a primit Tablele legii, la coborare se viziteaza Manastirea Sfintei Ecaterina, retur hotel si odihna. Cina şi cazare la hotel Strand in Taba.

Ziua 6a. Mic dejun. Intoarcerea spre granita cu Israel unde vom vizita Acvariul din Eilat si plimbare cu Vaporasul pe Marea Rosie pentru a vedea reciful de corali. Vom trece punctul de frontiera in Iordania si ne vom indrepta spre cazare in Petra. Cina si cazare la hotel Panorama in Petra.

Ziua 7a. Mic dejun. Vizitarea extraordinarei capitale a Nabateenilor/Petra. Ne vom opri în special pentru a vizita Tezaurul Al Khazanek şi Amfiteatrul. Petra a fost inclusă prin vot universal în anul 2007 în rândul celor 7 minuni ale lumi modern, apoi ne îndreptăm spre graniţă şi vom trece în Israel. Cina si cazare la hotel Golan in Tiberias.

Ziua 8a. Mic dejun. Vizitarea Biserici Ortodoxe Sfântul Gavriil din Nazaret, cu izvorul Fecioarei Maria. Vizitarea Bisericii catolice Buna Vestire (cea mai mare construcţie de cult din Orientul apropiat). Vizita în satul Cana, a Bisericii Ortodoxe ridicate pe locul casei lui Simion Cananitul unde Mântuitorul a facut prima minune cea a transformării apei în vin. Muntele Tabor. Vizitarea Manastirii/Bisericii Ortodoxe ridicate pe locul unde s-a petrecut “Schimbarea la Față”. Transfer cu microbuze arabe. Capernaum, oraş denumit şi „Cetatea Domnului” (vizitarea vestitului loc unde Mântuitorul a predicat / “Predica de pe munte”, casa Sfântului Petru), Tabgha (unde Mântuitorul a savârşit minunea înmulţirii pâinilor şi a peştilor), Muntele Fericirilor, vizitarea Bisericii Catolice. 

 Cina si cazare la hotel Golan in orasul Tiberias.

Ziua 9a. Mic dejun. Ne indreptam spre HAIFA, splendid oras-port la marea Mediterană aflat într-un mare golf la poalele Muntelui Carmel.Vom privi Templul cultului Bahai cu gradinile suspendate pe terase-etajate, superioare gradinilor de la Versailles.Vom vizită Biserica Stela Maris-Steaua Marii,cu grota Sfântului Prooroc Ilie Tezviteanul. Părăsim Haifa și ne îndreptăm pe coasta Mediteranei spre Jaffa, cel mai vechi port din lume. Lida și vizităm Biserica Sfântului Gheorghe unde se află cripta cu mormântul marelui Mucenic, Aeroportul internațional Ben Gurion pentru decolarea spre București la ora 17:35 (cursa EL-AL-TLV-OTP ), aterizare la Otopeni la ora 20:25, încărcați de emoții și mulțumiri că ați vizitat Țara Sfântă și ați mers pe „Pe urmele Mântuitorului Hristos”.

Servicii incluse:

 • Bilete de avion Bucureşti – Tel-Aviv şi Tel-Aviv – Bucureşti;
 • Taxe de aeroport;
 • Asistenţă în aeroport la sosire şi plecare;
 • Primire şi transfer de la şi la aeroport la sosire şi plecare în Israel;
 • 8 nopţi cazare la hoteluri de 4*-5* în  Tiberias (2 nopţi),  Petra (1 noapte), Bethlehem (3 nopţi), Taba (2 nopti) – categoria hotelurilor este cea oficiala pentru Israel, Iordania si Egipt/Sinai; (mic dejun şi cină – bufet suedez);
 • Taxa de intrare la obiectivele religioase şi turistice din program (Ghetzimani, Capernaum, Ierihon, Betlehem şi maxi-taxi pentru Muntele Tabor și la Sfântul Sava, rezervatia naturala Sfanta Ecaterina din Peninsula Sinai, taxa de intrare la acvariul din Eilat, plimbarea cu vaporasul, taxa de intrare la Petra);
 • Autocar 3*-4* pentru transport în Israel, Iordania si Egipt pe toată durata programului;
 • Ghid evreu de naţionalitate română în Israel/Egipt/Iordania;
 •  Preot/teolog însoţitor grup;

Servicii neincluse:

 • Onorariu pentru ghid, șofer, personal hotelier – (35 euro Israel + 15 euro Egipt + 10 euro Iordania) care se plăteşte reprezentantului agenţiei
 • Asigurarea de călătorie – 55 lei STORNO

Acte necesare:

 • paşaportul trebuie să fie valabil minimum 6 luni după data întoarcerii în ţară;

CONDITII DE INSCRIERE:

 • Avans 200 euro
 • Copie dupa pasaport și copie după CI / Buletin

NOTĂ:

 • paşaportul trebuie să fie valabil minimum 6 luni după data întoarcerii în ţară;
 • Autorităţile vamale îşi rezervă dreptul de a refuza intrarea pe teritoriul statului a oricărei persoane care nu prezintă suficientă încredere chiar dacă aceasta a obţinut acordul pentru obţinerea vizei turistice. Agenţia de turism nu poate fi făcută răspunzătoare pentru astfel de situaţii ce nu pot fi depistate anterior plecării. Turistul îşi asumă riscurile de a-i fi refuzată intrarea şi de aceea este obligat să informeze agenţia asupra oricărui incident petrecut vreodată în afara graniţelor României, precum şi asupra oricărei tangenţe pe care o are cu statele în care are loc desfăşurarea pelerinajului.
 •  Minorii trebuie să îndeplinească următoarele condiţii pentru a fi lăsaţi să iasă din ţară: să călătorească cu cel puţin un adult însoţitor; să aibă asupra lor acordul ambilor părinţi (sau al părintelui care nu-i însoţeşte) legalizat la notariat; adultul care-i însoţeşte, în cazul în care acesta nu este unul dintre părinţi, trebuie să aibă cazier judiciar pe care să-l prezinte la frontieră).
 •  Programul desfășurării itinerariului poate fi modificat de către conducătorul de grup, sau se pot înlocui unele obiective sau hoteluri în funcţie de anumite situaţii speciale.
 •  Compania aeriană  îşi rezervă dreptul de a modifica orarul de zbor.
 •  Bagaje: bagajul de cală (1 buc.) max. 23 kg/pers., bagajul de mână max. 7 kg/pers. (fără lichide, cosmetice, obiecte tăioase sau ascuţite)
 •  Distributia camerelor la hotel se face de catre receptia acestuia; problemele legate de amplasarea sau aspectul camerei se rezolva de catre turist direct la receptie, asistat de insotitorul de grup.
 •  Pentru anumite facilitati din hotel sau din camera, hotelierul poate solicita taxe suplimentare (minibar/frigider, seif etc.); in momentul sosirii la hotel solicitati receptionerului sa va informeze cu exactitate asupra lor.
 •  Prezentul document constituie anexa la contractul de prestari servicii
 •  Agentia nu se obliga sa gaseasca partaj persoanelor care calatoresc singure.
 •  Asezarea in autocar se face incepand cu bancheta a doua, in ordinea inscrierilor, cu 24/h inainte de plecarea in pelerinaj.
 • În funcție de situația curentă de la fața locului, ghidul împreună cu însoțitorul de grup pot lua decizia de a modifica ordinea desfășurării pelerinajului, în vederea atingerii tuturor obiectivelor din itinerariu.
 •  ATENŢIE – VĂ RUGĂM SĂ PĂSTRAŢI BILETUL DE AVION DEOARECE VA FI NEVOIE SĂ-L ARĂTĂM LA INTRAREA ÎN AEROPORTUL DIN TEL AVIV (chiar dacă este electronic).
div#stuning-header .dfd-stuning-header-bg-container {background-image: url(http://pelerinajebzvn.ro/wp-content/uploads/2018/02/athos-wall-cat_V4.jpg);background-size: initial;background-position: left top;background-attachment: initial;background-repeat: initial;}#stuning-header div.page-title-inner {min-height: 650px;}