PELERINAJ ÎN GRECIA 29 APRILIE-5 MAI 2018

PELERINAJ ÎN GRECIA 29 APRILIE-5 MAI 2018

PELERINAJ ÎN GRECIA 29 APRILIE-5 MAI 2018
PELERINAJ ÎN GRECIA 29 APRILIE-5 MAI 2018
PELERINAJ ÎN GRECIA 29 APRILIE-5 MAI 2018

(7 ZILE/5 NOPȚI)

PREȚ 260 Euro

29 Aprilie – 05 Mai 2018

Ziua 1-2: 29-30 Aprilie Plecare din Focsani la ora 15:00 pe ruta București – Giurgiu – Ruse – Sofia- Promahonas – Salonic – ne vom îndrepta către Complexul Monahal de la Meteore  unde vom vizita 2/3 Mănăstiri în funcție de timp și programul mănăstirilor. Cazare în Kalampaka, hotel 3*

Ziua 3: 01 MaiMic dejun, ne îndreptăm către localitatea Patras pentru a ne închina la Catedrala Sfantului Apostol Andrei unde se află Capul Sfântului și o bucată din crucea pe care a fost martirizat Sfântul. Cazare în Rodini, hotel 3*

Ziua 4: 02 Mai Mic dejun, ne continuăm traseul către Mănăstirea Mega Spileo unde se află o icoană în relief a Maicii Domnului ‒ după tradiţie, una dintre icoanele pictate de Sfântul Apostol Luca, ne îndreptăm către localitatea Loutraki unde vom vizita Mănăstirea Cuviosului Patapie, apoi ne continuam traseul către portul Pireu(Atena) pentru a traversa cu ferryboat-ul în insula Eghina. Cazare pe insula Eghina, hotel 3*

Ziua 5: 03 Mai Mic dejun. Vizită la Biserica Sfânta Treime – Sfântul Nectarie Taumaturgul, după reculegere ne întoarcem în portul Aegina și traversăm cu ferryboat-ul către Pireu – Atena si continuăm pelerinajul spre localitatea Nea Makri pentru a ne închina la Moaștele Sfântului Efrem cel Nou apoi ne deplasăm către insula Evia. Cazare la Hotel 3* în Lefkanti.

Ziua 6: 04 Mai Mic dejun, ne  îndreptăm către localitatea Prokopi pentru a ne închina la Moaștele Sfântului Ioan Rusu, apoi ne îmbarcăm pe ferryboat (Aghiokampos-Glyfa) și vom trece pe continent pentru a ne îndrepta către Mănăstirea Kato Xenia une ne vom închina la o particică din Brâul Maicii Domnului. Cazare în Paralia Katerini, hotel 3*

Ziua 7: 05 Mai Mic dejun, ne îndreptâm către Salonic unde ne vom închina la Biserica Sfântului Dimitrie Izvorâtorul de Mir ( moaştele Sfântului Dimitrie și cele ale Sfintei Anisia, Biserica Sfânta Teodora și închinare la moaştele Sfântului Vasile cel Nou în Biserica Sfânta Sofia. Vizită la Mitropolia de Salonic unde se află Moaștele Sfântului Grigore Palama apoi plecare către România pe ruta Salonic-Promahonas-Sofia-Ruse-Giurgiu-Bucuresti-Focșani. Sosire în cursul dimineții a zilei următoare în funcție de trafic și formalități vamale.

SERVICII INCLUSE:

–  transport cu autocarul 3 stele (aer conditionat, tv, video);

–   nopţi cazare în cameră dublă sau triplă hoteluri 3* (clasificare locală) cu mic dejun

–  însoţitor de grup preot/teolog;

– feribot  Aghiokampos-Glyfa; Pireu-Eghina / tur-retur.

SERVICII NEINCLUSE:

– 15 euro / persoană – onorariu pentru ghid, șofer, personal hotelier

–  Asigurare de călătorie (STORNO) – 55 lei

–  Intrările la obiectivele turistice (3 Euro de Mănăstire la Complexul Meteora)

– Taxă de stațiune: 1,50 euro per cameră – se achită individual la recepția hotelurilor

 

ACTE NECESARE: carte de identitate valabilă sau paşaport valabil 6 luni de la data întoarcerii în ţară.

NOTĂ:

 • buletinul trebuie să fie valabil minimum 6 luni după data întoarcerii în ţară;
 • Autorităţile vamale îşi rezervă dreptul de a refuza intrarea pe teritoriul statului a oricărei persoane care nu prezintă suficientă încredere chiar dacă aceasta a obţinut acordul pentru obţinerea vizei turistice. Agenţia de turism nu poate fi făcută răspunzătoare pentru astfel de situaţii ce nu pot fi depistate anterior plecării. Turistul îşi asumă riscurile de a-i fi refuzată intrarea şi de aceea este obligat să informeze agenţia asupra oricărui incident petrecut vreodată în afara graniţelor României, precum şi asupra oricărei tangenţe pe care o are cu statele în care are loc desfăşurarea pelerinajului.
 •  Minorii trebuie să îndeplinească următoarele condiţii pentru a fi lăsaţi să iasă din ţară: să călătorească cu cel puţin un adult însoţitor; să aibă asupra lor acordul ambilor părinţi (sau al părintelui care nu-i însoţeşte) legalizat la notariat; adultul care-i însoţeşte, în cazul în care acesta nu este unul dintre părinţi, trebuie să aibă cazier judiciar pe care să-l prezinte la frontieră).
 •  Programul desfășurării itinerariului poate fi modificat de către conducătorul de grup, sau se pot înlocui unele obiective sau hoteluri în funcţie de anumite situaţii speciale.
 •  Distribuția camerelor la hotel se face de către recepția acestuia; problemele legate de amplasarea sau aspectul camerei se rezolvă de către turist direct la recepție, asistat de însoțitorul de grup.
 •  Pentru anumite facilități din hotel sau din cameră, hotelierul poate solicita taxe suplimentare (minibar/frigider, seif etc.); în momentul sosirii la hotel solicitați recepționerului să vă informeze cu exactitate asupra lor.
 •  Prezentul document constituie anexă la contractul de prestări servicii.
 •  Agenția nu se obligă să găsească partaj persoanelor care călătoresc singure.
 •  Așezarea în autocar se face începând cu bancheta a doua, în ordinea înscrierilor, cu 24/h înainte de plecarea în pelerinaj.
 • Rugăm respectos pelerinii ca în zilele în care desfășurarea programului depinde de trecerea cu ferryboat-ul să fie receptivi la indicațiile ghidului deoarece întotdeauna ferryboat-ul va pleca la ora stabilită și nu va aștepta niciun grup întârziat indiferent de motiv.
 • În situații de forță majoră (grevă generală apărută spontan pe teritoriul Greciei) programul poate suferi modificări ce vor fi comunicate pelerinilor de către însoțitorul de grup și ghid
 • Notă informativă: pentru cheltuieli personale, moneda de circulație pe teritoriul Greciei este EURO.
div#stuning-header .dfd-stuning-header-bg-container {background-image: url(http://pelerinajebzvn.ro/wp-content/uploads/2018/02/athos-wall-cat_V4.jpg);background-size: initial;background-position: left top;background-attachment: initial;background-repeat: initial;}#stuning-header div.page-title-inner {min-height: 650px;}